Skoči na glavno vsebino

V času od 28. 9. do 2. 10. 2020 so učenci od 1. – 5. razreda v okviru projekta Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah sodelovali v aktivnosti Gremo peš s kokoško Rozi.

Skupaj z učitelji in ob podpori staršev so se trudili vsak dan v šolo prihajati na trajnostni način (peš, s kolesom, s skirojem, z avtobusom …), ravno tako iz šole domov ter se na tak način gibali tudi v popoldanskem času. Za trajnostne prihode so bili učenci nagrajeni z ustreznimi igralnimi kartami, ki so jih ob koncu tedna uporabili v različnih igrah, prilagojenih glede na starostno stopnjo. Vsak dan so izpolnjevali potovalne dnevnike in na razredni plakat zabeležili, koliko učencev je v šolo prišlo po načelih trajnostne mobilnosti. Skupni podatki so bili nato zabeleženi tudi na šolskem plakatu v jedilnici.

Na uvodnem skupnem srečanju v dvorani kulturnega doma smo si zastavili cilj čimbolj povečati število trajnostnih prihodov – vsaj za 7 %. Pri doseganju cilja smo bili zelo uspešni, saj se je število prihodov na trajnostni, okolju in zdravju prijazen, način povečalo za kar 52 %. Več kot 92 % učencev je v šolo prišlo na trajnostni način, zato je na zaključnem srečanju naša kokoška Rozi prejela zlato medaljo.

Učenci so v aktivnostih uživali, aktivno sodelovali, se na poti v šolo razgibali in sproščeno družili bodisi s starši bodisi z vrstniki. Na šolskem parkirišču in v okolici šole pa je bilo precej manj avtomobilov.

Nekaj utrinkov z zaključne prireditve, ki je potekala v kulturni dvorani v petek, 9. oktobra 2020, si oglejte v galeriji slik.

Zapisala mentorica: Marjana Likar

Related Images:

Dostopnost