A:gluten, mleko in ml. proizvodi, ki vsebujejo laktozo
Zaradi različnih dejavnikov, ki vplivajo na dobavo in pripravo hrane ter organizacijo dela, si pridružujemo pravico za spremembo jedilnika.
Možna prisotnost ostalih alergenov v sledovih.
Ekološka živila so označena z rdečo *. Uporabljamo tudi lokalne pridelke in živila (domača jajca, svinjino, govedino, kruh in ostale pekovske izdelke, sadje in zelenjavo )
Namazi se pripravljajo v šolski kuhinji iz osnovnih sestavin.
Jedilnik 19. 10. – 23. 10. 2020
Ponedeljek, 19. 10. 2020
Zajtrk
Makovka, bela kava
A: gluten, mak, mleko in ml. proizvodi, ki vsebujejo laktozo
Malica
Topljen sir Jošt, polbel kruh, hruška, zeliščni čaj
A: gluten, mleko in ml. proizvodi, ki vsebujejo laktozo
A: gluten, mleko in ml. proizvodi, ki vsebujejo laktozo
Popoldanska malica
Topljeni sir, ovsen kruh, kumarice, planinski čaj
A: mleko in ml. proizvodi, ki vsebujejo laktozo, gluten, gorčična semena
Četrtek, 22. 10. 2020
Zajtrk
Tunina pašteta, koruzni kruh, čaj
A: gluten, riba
Malica
Jogurt brez dodanega sladkorja, rogljič, jabolko
A: gluten, mleko in ml. proizvodi, ki vsebujejo laktozo
Kosilo
Cvetačna kremna juha, piščančji dunajski zrezek (pripravljen v konvektomatu, brez cvrtja), zelenjavna priloga, dušen riž, rdeča pesa, voda mešana solata, čaj
A: gluten, zelena, mleko in ml. proizvodi, ki vsebujejo laktozo
Popoldanska malica
Albert keksi, sadje, planinski čaj
A: gluten, mleko in ml. proizvodi, ki vsebujejo laktozo
Petek, 23. 10. 2020
Zajtrk
Sezamova štručka, sadje, otroški čaj
A: gluten, sezam
Malica
Pašta fižol, lepinja
A: gluten, mleko in ml. proizvodi, ki vsebujejo laktozo
Kosilo
Zelenjavna juha, pirine testenine z ribjo omako, zeljna solata s čičeriko, mešano sadje, voda
A: gluten,ribe
Popoldanska malica
Bio sadni kefir, mešan kruh, čaj
A: gluten, mleko in ml. proizvodi, ki vsebujejo laktozo
Zaradi različnih dejavnikov, ki vplivajo na dobavo in pripravo hrane ter organizacijo dela, si pridružujemo pravico za spremembo jedilnika.
Možna prisotnost ostalih alergenov v sledovih.
Ekološka živila so označena z rdečo *. Uporabljamo tudi lokalne pridelke in živila (domača jajca, svinjino, govedino, kruh in ostale pekovske izdelke, sadje in zelenjavo )
Namazi se pripravljajo v šolski kuhinji iz osnovnih sestavin.